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식초산업의 현황과 기능성 그리고 발전 전략
The current status, functionalities, and developmental strategies of the vinegar industry 원문보기

식품과학과 산업 = Food science and industry, v.53 no.2, 2020년, pp.215 - 224  

원영선 (동아대학교 식품생명공학과) ,  민혜지 (동아대학교 응용생명과학과) ,  서권일 (동아대학교 식품생명공학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The vinegar can be used not only as functional foods but as the new high-quality materials. Lifestyles have changed a lot because of single-person households, women's economic activities, the aging society, the diversification of mass media, and the traveling abroad. Lifestyle diseases have increase...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 앞으로도 식초는 식품산업에서 활용가치가 높은 소재로 활용될 것으로 전망된다. 따라서 본론에서는 식초산업의 현황과 식초의 건강 기능성에 대한 활용가치를 제시하고 이를 활용한 미래 발전 전략에 대해 이야기해보고자 한다.

가설 설정

  • 3) 천 달러 기준, 합계 값 일의 자릿수에 다소 오차가 발생할 수 있음.
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참고문헌 (27)

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  27. 한국농수산식품유통공사. 2018 가공식품 세분시장 현황, 발효식초 시장 (2018) 

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