$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Effects of cold storage temperature treatments on fruit quality attributes in 'Hongro' apples
저온저장 온도처리가 ‘홍로’ 사과의 저장중 과실품질에 미치는 영향 원문보기

한국식품저장유통학회지 = Korean journal of food preservation, v.25 no.7, 2018년, pp.779 - 785  

Yoo, Jingi ,  Lee, Seung-Yeol ,  Win, Nay Myo ,  Kwon, Soon-Il ,  Jung, Hee-Young ,  Cho, Young-Je ,  Kang, In-Kyu

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to elucidate the effects of different storage temperatures on fruit quality attributes and storage disorders in cold-stored 'Hongro' apples. 'Hongro' apples were harvested from two different regions-Mungyeong, Gyeongsangbukdo, and Geochang, Gyeongsangnamdo, -and then stored...

참고문헌 (22)

  1. Korean J Hortic Sci Technol Han 22 37 2004 Effects od crop load on leaf water relations, growth and fruit quality of ‘Hongro’ apple trees 

  2. J Am Soc Hortic Sci Mir 126 618 2001 10.21273/JASHS.126.5.618 Harvest maturity, storage temperature, and 1-MCP application frequency alter firmness retention and chlorophyll fluorescence of ‘Redchief Delicious’ apples 

  3. Korean J Hortic Sci Technol Lim 31 203 2013 10.7235/hort.2013.12098 Effects of storage temperature and 1-MCP treatment on postharvest quality in plumcot hybrid cv. Harmony 

  4. Korean J Hortic Sci Technol Yoo 33 542 2015 10.7235/hort.2015.15057 Effect of preharvest and postharvest 1-methylcyclopropene (1-MCP) treatments on fruit quality attributes in cold-stored 'Fuji' apples 

  5. Postharvest Biol Technol Jung 59 219 2011 10.1016/j.postharvbio.2010.08.019 Involvement of ethylene in browning development of controlled atmosphere-stored ‘Empire’ apple fruit 

  6. Postharvest Biol Technol Lee 65 79 2012 10.1016/j.postharvbio.2011.11.003 Antioxidant metabolism of 1-methylcyclopropene (1-MCP) treated ‘Empire’ apples during controlled atmosphere storage 

  7. HortTechnology Chu 9 75 1999 10.21273/HORTTECH.9.1.75 Effects of storage temperature, storage atmosphere, and growing region on internal browning disorder of ‘McIntosh’ apples 

  8. HortScience DeEll 33 121 1998 Disorders in ‘Cortland’ apple fruit are induced by storage at 0℃ in controlled atmosphere 

  9. HortScience Watkins 45 1708 2010 10.21273/HORTSCI.45.11.1708 Temperature and carbon dioxide interactions on quality of controlled atmosphere-stored ‘Empire’ apples 

  10. Acta Hortic Johnson 857 205 2010 10.17660/ActaHortic.2010.857.23 Investigating the cause of diffuse browning disorder in CA-stored Cox’s Orange Pippin apples 

  11. Acta Hortic James 768 77 2008 10.17660/ActaHortic.2008.768.8 Investigating structural and physiological differences between radial and diffuse types of flesh browning in Cripps Pink apples 

  12. Postharvest Biol Technol Burmeister 6 1 1995 10.1016/0925-5214(94)00041-P A ‘scald-like’ controlled atmosphere storage disorder of Empire apples-a chilling injury induced by CO2 

  13. Acta Hortic Jung 877 549 2010 10.17660/ActaHortic.2010.877.71 Effects of ethylene inhibition on development of flesh browning in apple fruit 

  14. Sci Hortic Kweon 157 60 2013 10.1016/j.scienta.2013.04.013 Fruit maturity, controlled atmosphere delays and storage temperature affect fruit quality and incidence of storage disorders of ‘Fuji’ apples 

  15. HortScience Moran 45 1719 2010 10.21273/HORTSCI.45.11.1719 Effects of preconditioning and fruit maturity on the occurrence of soft scald and soggy breakdown in ‘Honeycrisp’ apples 

  16. HortScience Tong 38 1153 2003 10.21273/HORTSCI.38.6.1153 Location and temperature effects on soft scald in ‘Honeycrisp’ apples 

  17. Postharvest Biol Technol Watkins 32 213 2004 10.1016/j.postharvbio.2003.11.003 Storage temperature, diphenylamine, and pre-storage delay effects on soft scald, soggy breakdown and bitter pit of ‘Honeycrisp’ apples 

  18. Economic crops: apples and apple products Smock vol 2 486 1950 

  19. A color atlas of post-harvest diseases and disorders of fruits and vegetables Snowdon vol 1 213 1990 

  20. N Z J Crop Hortic Sci Dadzie 23 219 1995 10.1080/01140671.1995.9513890 Reduced greasiness of ‘Granny smith’ apples washed in tween 20 solution 

  21. The commercial storage of fruits, vegetables, and florist and nursery storks Hardenburg 130 1986 

  22. Korean J Hortic Sci Lim 27 607 2009 Influence of ethylene and 1-methylcyclopropene treatment on the storage quality of ‘Hongro’ apples 

섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로