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NTIS 바로가기주관연구기관 | 닥터이엠 |
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보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2014-01 |
과제시작연도 | 2012 |
주관부처 | 농림축산식품부 Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(MAFRA) |
연구관리전문기관 | 농림수산식품기술기획평가원 Korea Institute of Planning and Evalution for Technology of Food, Agriculture, Forestry and Fisherie |
등록번호 | TRKO201400005721 |
과제고유번호 | 1545005119 |
사업명 | 고부가가치식품기술개발 |
DB 구축일자 | 2014-11-29 |
DOI | https://doi.org/10.23000/TRKO201400005721 |
○ 연구결과
- 제품구성: 현미와플, 현미볼(불고기,우엉,멸치볶음), 현미주먹밥(잡채,김치참치), 현미만주(통팥앙금)
- 현미품종별 이화학적 분석에서 뚜렷한 차이가 없어 일반현미와 일반찰현미를 혼합하여 사용함.
- 현미외피와 속지의 제작 조건
- 현미간편식 5종의 1회 제공량별 영양소함량
- 식품안전 확보목적 자가품질검사 실시 : 식품유형 “냉동즉석조리식품”의 조건에 대한 검사 실시에서 “적합” 판정 받음
- 포장디자인 4종 및 제품설명과 홍보용 책자 제작
Ⅳ. The results
The developed brown rice convenience products can be mainly divided into two categories. The first type is a brown rice based waffle without any filling, which could be consumed as a food product itself as well as an ingredient for other dishes.
The second type is a product with
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