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NTIS 바로가기주관연구기관 | 건국대학교 KonKuk University |
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보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2010-05 |
과제시작연도 | 2009 |
주관부처 | 농림축산식품부 Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(MAFRA) |
과제관리전문기관 | 농림수산식품기술기획평가원 Korea Institute of Planning and Evalution for Technology of Food, Agriculture, Forestry and Fisherie |
등록번호 | TRKO201400026158 |
과제고유번호 | 1545000859 |
사업명 | 농림기술개발 |
DB 구축일자 | 2014-11-29 |
DOI | https://doi.org/10.23000/TRKO201400026158 |
○ 연구결과
계육 가공부산물인 기계발골계육과 폐계 가슴살의 발효에 효율이 뛰어난 균주를 선발하고 여러 가지의 최적 발효조건을 도출하여 기호성과 소화율이 뛰어난 애견용 발효소시지를 개발하였으며, 계육 가공부산물의 수거체계와 규격화된 발효공정을 확립하여 품질관리체계를 수립하였고, 시제품을 제작하여 제품을 등록함.
Ⅳ. Results
1. Conclusion of optimum starter culture condition and selection of starter culture. Starter couture, which is possible to ferment in short period with using MDCM and breast meat as mixed materials, was selected and concluded the optimum foremention condition
2. Development of ferme
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