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NTIS 바로가기주관연구기관 | 가평특선주영농조합 |
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보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2016-01 |
주관부처 | 농림축산식품부 Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(MAFRA) |
등록번호 | TRKO201600008954 |
DB 구축일자 | 2016-09-24 |
Ⅳ. 연구개발 내용 및 결과
- 와인차 감압 증류 및 농축 조건 규명과 이를 통한 표준화된 감압 증류 방법 확정 : 완료
- 와인차에 사용되는 향신료 성분 조정을 통한 관능성 개선 : 개선완료
- 와인차 포장 방법의 개발 및 다양화/고급화 - 스텐딩파우치, 병 등으로 다양화 및 고급화 함
- 와인차의 사업화 : 사업화 완료
Ⅳ. Contents and Results of the Research
- Investigation of conditions for pressure reduction and distillation of wine tea, and finalization of standardized pressure reduction and distillation methods : completed
- Improvement in sensuousness of wine tea through an adjustment of spices used for
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