최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
DataON 바로가기다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
Edison 바로가기다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
Kafe 바로가기주관연구기관 | 한국식품연구원 Korea Food Research Institute |
---|---|
연구책임자 | 금준석 |
참여연구자 | 김성수 , 전기홍 , 박종대 , 김병목 , 최현욱 , 최윤상 , 김미선 , 최은지 , 김창희 , 김재용 , 이혜진 , 박희진 , 구수경 , 정민정 , 황윤선 , 정준영 |
보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2016-12 |
주관부처 | 미래창조과학부 Ministry of Science, ICT and Future Planning |
등록번호 | TRKO201700000209 |
DB 구축일자 | 2017-09-20 |
키워드 | 곡류가공식품.식육가공식품.액상당류식품.어류가공식품.상용화.Processed cereal food.Processed meat food.Processed liquid sugar food.Processed fish food.Commercializati on. |
DOI | https://doi.org/10.23000/TRKO201700000209 |
◦ 메밀 및 귀리를 30% 아상 이용하여 건강 편의식 떡류 개발 및 상용화
◦ 수입쌀을 주원료로 활용한 영양 강화 쌀국수 기술개발
◦ 건강에 유해하다고 의심되는 염류 소비를 억제하기 위해 해조류 유래 천연소재를 이용하여 염 성분을 최소화한 건강기능 강화 저염 소시지를 개발 및 상용화
◦ 액상당류의 분말과립화 기술 개발 및 상용화
◦ 소우둔, 돼지후지 및 닭 가슴살 등 저지방 식육부위를 이용하여 가공 및 건조조건 설정을 통해 식감 개선 재구성 건조육 제품 개발 및 상용화
◦ 양미리 천연조미료의 기본 베이스인
◦ 메밀 및 귀리를 30% 아상 이용하여 건강 편의식 떡류 개발 및 상용화
◦ 수입쌀을 주원료로 활용한 영양 강화 쌀국수 기술개발
◦ 건강에 유해하다고 의심되는 염류 소비를 억제하기 위해 해조류 유래 천연소재를 이용하여 염 성분을 최소화한 건강기능 강화 저염 소시지를 개발 및 상용화
◦ 액상당류의 분말과립화 기술 개발 및 상용화
◦ 소우둔, 돼지후지 및 닭 가슴살 등 저지방 식육부위를 이용하여 가공 및 건조조건 설정을 통해 식감 개선 재구성 건조육 제품 개발 및 상용화
◦ 양미리 천연조미료의 기본 베이스인 fish sauce 개발 및 고등어 아라부시 개발
○ Results
◦ Development of health and convenience rice cake using oats and buckwheat
include more than 30%
◦ Development of nutritious rice noodle using imported rice
◦ In order to control the consumption of salts suspected of being harmful to health, it is necessary to use natural mater
○ Results
◦ Development of health and convenience rice cake using oats and buckwheat
include more than 30%
◦ Development of nutritious rice noodle using imported rice
◦ In order to control the consumption of salts suspected of being harmful to health, it is necessary to use natural materials derived from seaweeds to strengthen the health function with minimized salt components and to develop a low-salt sausage
◦ Developed reconstructed and texture improved dried meat products with various processing and drying conditions using low fat part such as beef round, pork ham and chicken breast part
◦ Development of powder granulation technology of liquid sugar
- Establishment of optimum powdering conditions of jochung and honey using spray drying, fluidized bed drying and excipients(malto dextrin)
- Rice sugar powder granulation with low temperature crystallization of jochung
- Developed a product for rice sugar mixed with tea, including functional ingredients (licorice), coffee and red ginseng beverage
◦ Development of sauce manufacturing technology with fishery resources Development of bushi(ぶし) manufacturing technology with mackerel
과제명(ProjectTitle) : | - |
---|---|
연구책임자(Manager) : | - |
과제기간(DetailSeriesProject) : | - |
총연구비 (DetailSeriesProject) : | - |
키워드(keyword) : | - |
과제수행기간(LeadAgency) : | - |
연구목표(Goal) : | - |
연구내용(Abstract) : | - |
기대효과(Effect) : | - |
Copyright KISTI. All Rights Reserved.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.