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학위논문 상세정보

스테비오사이드 함유 감미료 첨가 김치의 품질특성

Quality Characteristics of Kimchi Added with Stevioside-Containing Sweetener


배효주 (덕성여자대학교 일반대학원 식품영양학과 국내석사)
Abstract

The effects of stevioside-containing sweetener(SCS) on kimchi quality were evaluated by investigating acid production, growth of lactic acid bacteria, sensory properties, and several volatile odor component(VOC)s of SCS-added kimchi. The concentrations of SCS added to kimchi instead of 1% white su...

주제어

#Kimchi;stevioside;sensory properties;volatile odor components;

저자 배효주
학위수여기관 덕성여자대학교 일반대학원
학위구분 국내석사
학과 식품영양학과
지도교수 김경희
발행년도 2014
총페이지 83 p.
키워드 Kimchi, stevioside, sensory properties, volatile odor components
언어 kor
원문 URL http://www.riss.kr/link?id=T13368051&outLink=K
정보원 한국교육학술정보원

DOI 인용 스타일

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