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광주지역 대학생의 식습관, 영양지식 및 편의식품 섭취 실태에 관한 연구
A Study of the Dietary Habits, the Nutritional Knowledge and the Consumption Patterns of Convenience Foods of University Students in the Gwangju Area 원문보기

대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition, v.8 no.2, 2003년, pp.181 - 191  

김경희 (전남대학교 의과학연구소)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of this study was to investigate the dietary habits, the nutritional knowledge and the consumption patterns of convenience foods of 618 university students located in the Gwangju area, from November twentieth to November thirtieth, 2002. The subjects included 301 males (48.7%) and 317 fe...

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문제 정의

  • 따라서 대학생들의 영양, 건강상태를 개선시키기 위한 방안을 마 련하기 위해서는 우선 대학생들의 식습관과 편의식품섭취 실태를 파악하고 영양지식이 미치는 영향을 살펴보는 것이 중요하다. 그러므로 본 연구에서는 광주지역 대학생의 체 중과 신장을 바탕으로 비만도를 알아보고, 편의식품 섭취 실태와 바람직한 식생활을 확립을 위해 식습관, 영양지식 을 파악하여 향후 영양교육의 기초자료를 제공하고자 한다
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