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초임계유체 추출 기술 및 상업화 현황
The Current Status of Supercritical Fluid Extraction Technology and Industrial Applications 원문보기

한국생물공학회지 = Korean journal of biotechnology and bioengineering, v.20 no.5 = no.94, 2005년, pp.329 - 337  

주영운 (㈜유맥스) ,  이문영 (㈜유맥스) ,  우문제 (광동제약㈜) ,  변상요 (아주대학교 생명분자공학부 생명공학전공)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Because of their unique properties, supercritical fluids have been known as one of the most promising materials for the future technology. Supercritical fluid technologies have been widely applied to various operations such as extraction, impregnation, nano-particle generation, oxidation, reaction e...

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  • 이상의 초임계 유체의 용해력 특성을 정리하면 다음과 같다. (1) 용해도는 압력이 높아지면 증가한다. 특히 임계점 근처에서는 초임계유체의 밀도가 급격하게 증가하므로 용해도가 급격하게 증대한다.
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참고문헌 (31)

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