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채소 기피 아동의 영양소 섭취상태와 채소 기피 관련요인
The Status of Nutrient Intake and Factors Related to Dislike of Vegetables in Elementary School Students 원문보기

대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition, v.10 no.2, 2005년, pp.151 - 162  

구언희 (영남대학교 환경보건대학원) ,  서정숙 (영남대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to investigate the nutritional status and factors related to dislike of vegetables in the students who avoid eating vegetables in elementary school. The subjects were classified into VDG (vegetable dislike group, 75 children) and control group (69 children) by amount of vege...

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문제 정의

  • 이에 본 연구는 채소를 기피하는 초등학생들의 영양소 섭취상태, 채소 기피양상과 관련 요인을 분석하여 채소기피 아동의 영양적 문제점을 파악함으로써 어린이들에게 바람직한 식생활을 유도하기 위한 영양교육의 기초자료를 제공하고자 시도되었다.
  • 이에 본 연구는 채소를 기피하는 초등학생들의 영양소 섭취상태, 채소 기피양상과 관련 요인을 분석하여 채소기피 아동의 영양적 문제점을 파악함으로써 어린이들에게 바람직한 식생활을 유도하기 위한 영양교육의 기초자료를 제공하고자 시도되었다.
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