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발아 채소 추출물의 항산화 활성 비교
The Comparison of Antioxidative Activities of Sprouts Extract 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.20 no.4, 2007년, pp.356 - 362  

우나리야 (호서대학교 식품영양학과) ,  송은승 (호서대학교 식품영양학과) ,  김현정 (성신여자대학교 식품영양학과) ,  서미숙 (성신여자대학교 식품영양학과) ,  김애정 (혜전대학 식품영양과)

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This study was carried to develop the new material of functional food which antioxidant of natural substances of sprouts. We compared antioxdiative activity and antioxidant substances exist in sprouts. Antioxidaive activities of sprouts were measured by total polyphenolic acid contents, electron don...

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문제 정의

  • 본 연구를 통하여 5종의 발아 채소의 에탄올 추출물에 대한 항산화 활성을 비교하였고, 이러한 생리 활성을 검정함으로써 건강 기능성 식품 제조용 신소재나 천연물 생산 원료의 신소재 개발의 기초 자료를 제공하여 발아 채소의 이용 가치를 높이는데 기여하고자 하였다.
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