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소의 도체, 육질형질과 CSRP3, ACOX1 유전자들과의 상관관계
Association of Bovine CSRP3 and ACOX1 Genes with Carcass and Meat Quality Traits 원문보기

농업과학연구 = CNU Journal of agricultural science, v.37 no.2, 2010년, pp.231 - 238  

이종관 (충남대학교 농업생명과학대학 동물자원생명과학과) ,  조용민 (농촌진흥청 녹색미래전략팀) ,  이준헌 (충남대학교 농업생명과학대학 동물자원생명과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

There is no investigation has yet been conducted for ACOX1 and CSRP3 gene polymorphisms in Korean cattle (Hanwoo), and their associations with carcass and meat quality traits. In this study, SNPs in ACOX1 and CSRP3 genes were identified and their associations with carcass and meat quality traits wer...

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문제 정의

  • However, no investigation has yet been conducted for these two candidate genes polymorphisms and their association study with carcass and meat quality traits. Therefore, the objectives of this study were to identify SNPs in ACOX1 and CSRP3 genes and to investigate the possible association of the identified SNPs with carcass and meet quality traits in Hanwoo.
  • ACOX1과 CSRP3 유전자들은 도체와 육질에 중요한 역할을 하는 것으로 보고되고 있으나 한우에서 이들 유전자의 연구는 전무한 실정이다. 따라서 본 실험은 한우의 도체와 육질관련 후보유전자인 ACOX1과 CSRP3 유전자의 단일염기 다형성을 확인하고 형질과의 연관성을 알아보기 위하여 실시하였다. 본 연구에 사용된 227두의 한우에서 혈액샘플을 채취해 DNA를 추출하였으며 ACOX1과 CSRP3 유전자들의 단일염기다형(SNP)을 찾기 위하여 NCBI database에서 유전자들의 정보를 얻어 6개의 primer들을 만들었다.
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