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항생제 대체 천연물질을 위한 아로니아 주정 추출물 개발에 있어 다양한 Leuconostoc mesenteroides 균주를 이용한 발효가 페놀계 화합물 및 항산화활성 변화에 미치는 영향
Alteration in Phenolic Compounds and Antioxidant Activities of Aronia melanocarpa Ethanol Extracts following Fermentation Using Different Strains of Leuconostoc mesenteroides to Develop Natural Antibiotic Alternative 원문보기

韓國有機農業學會誌 = Korean journal of organic agriculture, v.22 no.4, 2014년, pp.825 - 839  

황주환 (경북대학교 축산학과) ,  강주희 (경북대학교 축산학과) ,  이기환 (경북대학교 축산학과) ,  이재훈 (경북대학교 축산학과) ,  이상무 (경북대학교 축산학과) ,  김남형 ((주)칼스) ,  김주영 (상주시농업기술센터) ,  김은중 (경북대학교 축산학과)

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Antioxidant activity is important for reducing oxidative stress that causes various metabolic disorders. Metabolic disorders are highly related to loss of productivity in livestock. Therefore, development of effective antioxidant compounds originating from plants is important for organic agriculture...

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  • This study hypothesized that when Aronia is fermented by L. mesenteroides, the β-glucosidase-producing lactic acid bacteria, phenolic compounds can be altered and thus improve its biological activity.
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참고문헌 (12)

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