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[국내논문] 부산지역 중학교 영양(교)사의 나트륨 저감화에 대한 인식, 실천 및 방해요인 조사
Awareness, Practice, and Obstruction of Sodium Reduction by Middle School Dietitians in Busan Area 원문보기

한국식품조리과학회지 = Korean Journal of Food & Cookery Science, v.31 no.2, 2015년, pp.225 - 232  

하인해 (부경대학교 교육대학원 영양교육전공) ,  류은순 (부경대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The objective of this study was to expand sodium reduction practices by analyzing the awareness, practice, and obstruction of sodium reduction by middle school dietitians. Questionnaires were administered to 146 dietitians in the Busan area. The average score for the dietitians' awareness of low-sod...

주제어

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 부산지역 중학교 급식에서 영양 (교)사의 나트륨 저감화 방안에 대한 실천 현황과 실천방해 요인들을 구체적으로 분석함으로써 앞으로 학교급식에서 나트륨 저감화가 적극적으로 수행되는데 필요한 자료의 제공과 또한 이와 관련된 사업 및 교육에 필요한 기초자료를 제공하고자 한다.
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