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Anti-bacterial Effect of Oenothera lamarckiana Aerial Part Extract 원문보기

Biomedical science letters = 대한의생명과학회지, v.26 no.4, 2020년, pp.383 - 388  

Yang, Ji Yeong (Department of Biomedical Laboratory Science, College of Health Sciences, Yonsei University) ,  Lee, Pyoengjae (School of Industrial Bio-pharmaceutical Science, Semyung University) ,  Kim, Sa-Hyun (Department of Clinical Laboratory Science, Semyung University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Ingestion of food contaminated with microorganism, if not always, could lead to severe health problem. Preservatives has been added to food to prevent food from being contaminated with microorganism. But, these have potential to threaten the health. Therefore, much effort has been taken to find the ...

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문제 정의

  • 하지만 Oenothera 속 달맞이꽃 중 큰달맞이꽃(Oenothera lamarckiana)이 식품부패 및 식중독 관련 균에 대한 성장억제 효과가 보고된 바 없다. 본 연구는 큰달맞이꽃 지상부 추출물을 대상으로 항균효과가 있는지 실험하여 식품과 관련하여 효용이 있는지 기초적인 자료를 제시하고자 한다.
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참고문헌 (17)

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