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폴리페놀을 다량 함유한 커피박 및 녹차박 추출물의 수준별 첨가가 반추위 발효 및 메탄 발생량에 미치는 영향
Effects of Addition Levels of Coffee and Green Tea By-products Extract including Polyphenols on in vitro Rumen Fermentation and Methane Emission 원문보기

韓國有機農業學會誌 = Korean journal of organic agriculture, v.29 no.4, 2021년, pp.613 - 623  

원미영 (국립농업과학원 농업미생물과) ,  류채화 (국립축산과학원 동물영양생리과) ,  박혜련 (전북대학교 축산학과) ,  채병호 (전북대학교 축산학과) ,  장승호 (전북대학교 축산학과) ,  최승신 (한국사료협회) ,  최봉환 (국립축산과학원 가축유전자원센터) ,  이성수 (국립축산과학원 가축유전자원센터) ,  이진욱 (국립축산과학원 가축유전자원센터) ,  최낙진 (전북대학교 동물자원과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to investigate the effect of addition levels of coffee and green tea by products extract including polyphenols through hot water extraction on rumen fermentation. The treatment groups consisted of coffee extract (CO), green tea extract (GR) and mixed extract (MIX), and the a...

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