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국내 시판 고령친화식품의 일반 및 영양 특성
General and Nutritional Characterizations of Domestic Commercial Senior-friendly Foods 원문보기

한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences, v.54 no.4, 2021년, pp.532 - 542  

장미순 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  오재영 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  김풍호 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  박선영 (국립경상대학교 수산식품산업화 기술지원센터) ,  김예율 (국립경상대학교 해양식품공학과) ,  강상인 (국립경상대학교 수산식품산업화 기술지원센터) ,  김진수 (국립경상대학교 수산식품산업화 기술지원센터)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The concern of senior-friendly foods has been increasing as the population of older in world grows at a rapid pace. This study was conducted to investigate general and nutrition characterization of domestic commercial senior-friendly foods (DC-SFF). The protein content of DC-SFF ranged from 1.1-14.6...

주제어

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AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구에서는 고령친화식품의 개발을 위한 일련의 기초 연구로, 국내 시판되고 있는 모든고령친화식품 18종의 기준규격에 제시되어 있는 일반성분, 염도와 같은 일반 특성뿐만이 아니라 총아미노산, 무기질 및 지방산 함량과 같은 영양 특성에 대하여도 살펴보았다.
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