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[국내논문] 코로나-19에 의한 한국 성인의 식품소비행태 변화
Changes in Dietary Behavior of Korean Adults due to COVID-19 원문보기

한국산업융합학회 논문집 = Journal of the Korean Society of Industry Convergence, v.27 no.1, 2024년, pp.239 - 248  

허은실 (창신대학교) ,  서보영 (창신대학교)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In this study, we examined changes in the food consumption patterns of Korean adults due to COVID-19 using the results of the 2019 and 2021 adult household member food consumption behavior surveys. In the weight and BMI analysis results, both men and women showed a significant increase in 2021 compa...

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AI 본문요약
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문제 정의

  • 이에 본 연구에서는 2019년과 2021년 성인가구원 식품소비행태조사 결과를 활용하여 COVID-19의 장기적 확산으로 인한 우리나라 성인의 식품소비행태의 변화를 살펴보고, 이를 통해 향후 성인 대상의 식품마케팅전략 수립과 식생활교육을 위한 방향을 제안하고자 한다.
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