$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

The validation of HPLC analytical method for Allium hookeri Thwaites and Curcuma longa complex extract as functional ingredients
삼채 · 강황 복합추출물의 기능성 원료 표준화를 위한 HPLC 분석법 검증 원문보기

한국식품저장유통학회지 = Korean journal of food preservation, v.27 no.3, 2020년, pp.356 - 362  

Choi, Eunjin ,  Oh, Kyeo-nyeo ,  Hong, Jiae ,  Jeong, Changsik ,  Im, Sojeng ,  Kim, Cho-een ,  Lee, Seul-gi ,  Choi, Chulyung

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was preformed to establish a simple and reliable HPLC/UV analytical method to determine p-coumaric acid contents for the standardization of water extracts of Allium hookeri and Curcuma longa complex as functional health food ingredients. The quantitative HPLC method was optimized using a...

참고문헌 (20)

  1. 10.1016/j.jpba.2005.03.021 Ansari MJ, Ahmad S, Kohli K, Ali J, Khar RK. Stabilityindicating HPTLC determination of curcumin in bulk drug andpharmaceutical formulations. J Pharm Biomed Anal, 39, 132-138 (2005) 10.1016/j.jpba.2005.03.021, 15941643 

  2. 10.18697/ajfand.47.9330 Ayam VS. Allium hookeri, Thw. Enum. alesser known terrestrial perennial herb used as food and its ethnobotanical relevance in Manipur. Afr J Food Agric Nutr Dev, 11, 5389-5412 (2011) 

  3. 10.6116/kjh.2012.27.6.55 Bae GC, Bae DY. The anti-inflammatory effects of ethanol extract of Allium hookeri cultivated in South Korea. Kor J Herbology, 6, 55-61 (2012) 10.6116/kjh.2012.27.6.55 

  4. 10.1186/1475-2891-1-4 Banerjee Sk, Maulik SK. Effect of garlic on cardiovascular disorders: a review. Nutr J, 1, 1-14 (2002) 10.1186/1475-2891-1-4, 12537594, PMC139960 

  5. Borborah K, Dutta B, Borthakur SK. Traditional uses of Allium L. species from North east India with special reference to their pharmacological activities. Am J Phytomed Clin Ther, 8, 1037-1051 (2014) 

  6. Choi SK. Growth characteristics of Curcuma longa L. in southern part of Korea. Korean J Medicinal Crop Sci, 12, 85-88 (2004) 

  7. Kang SK. Changes in organic acid, mineral, color, curcumin and bitter substance of Curcuma longa L. and Curcuma atomatica Salib according to picking time. Korean J Food Preserv, 14, 633-638 (2007) 

  8. KFDA. Analytical Method Guideline about Validation of Drugs and Etc. Korea Food and Drug Administration, Korea, p 1-18 (2004) 

  9. KFDA. Guideline for Standard of Health Functional Food. Korea Food and Drug Administration, Korea, p 6-13 (2007) 

  10. 10.3746/jkfn.2012.41.11.1645 Kim CH, Lee MA, Kim TW, Jang JY, Kim HJ. Antiinflammatory effect of Allium hookeri root methanol extract in LPS-induced RAW264.7 cells. J Korean Soc Food Sci Nutr, 41, 1645-1648 (2012a) 10.3746/jkfn.2012.41.11.1645 

  11. 10.3746/jkfn.2012.41.5.577 Kim KH, Kim HJ, Byun MW, Yook HS. Antioxidant and antimicrobial activities of ethanol extract from six vegetables containing different sulfer compounds. J Korean Soc Food Sci Nutr, 41, 577-583 (2012b) 10.3746/jkfn.2012.41.5.577 

  12. Kim SB. Old food culture of South Korea. Garamplanning, p 286 (2006) 

  13. 10.9799/ksfan.2015.28.2.295 Lee YR. Physiological activities of ethanol extracts from different parts of Allium hookeri. Korean J Food Nutr, 28, 295-301 (2015) 10.9799/ksfan.2015.28.2.295 

  14. 10.1021/jf071475d Merts C, Cheynier V, Gunata Z, Brat P. Analysis of phenolic compounds in two blackberry species (Rubus glaucus and Rubus adenotrichus) by high-performance liquid chromatography with diode array detection and electrospray ion trap mass sprectrometry. J Agric Food Chem, 55, 86168624 (2007) 10.1021/jf071475d, 17896814 

  15. MFDS. http://www.foodsafetykorea.go.kr/foodcode/01_02.jsp?idx=263, Ministry of Food and Drug Safety (accessed Dec 2019) 

  16. 10.1016/S0891-5849(97)00026-9 Priyadarsini KI. Free radical reactions of curcumin in membrance models. Free Radical Biol Med, 23, 838-843 (1997) 10.1016/S0891-5849(97)00026-9 

  17. 10.11002/kjfp.2013.20.5.621 Seo JS. Quality characteristics of a dumpling shell with Curcuma longa L. powder added. Korean J Food Preserv, 20, 621-627 (2013) 10.11002/kjfp.2013.20.5.621 

  18. Soh HO. A study on the stability and dyeing condition in the Curcuma longa L.. J Korean Soc Costume, 39, 79-89 (1998) 

  19. 10.1016/0304-3835(92)90263-U Welch C, Wuarin L, Sidell N. Antiproliferative effect of the garlic compound S-allyl cysteine on human neuroblastoma cells in vitro. Cancer Lett, 63, 211-219 (1992) 10.1016/0304-3835(92)90263-U 

  20. 10.11002/kjfp.2013.20.6.863 You BR, Kim E, Jang JY, Choi HJ, Kim HJ. Qulity characteristics of kimchi with Allium hookeri root powder added. Korean J Food Preserv, 20, 863-870 (2013) 10.11002/kjfp.2013.20.6.863 

섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로