$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Instrumental Texture Profile Analysis (TPA) of Shelled Sunflower Seed Caramel Snack Using Response Surface Methodology

Food science and technology international : Ciencia y tecnología de los alimentos internacional, v.13 no.6, 2007년, pp.455 - 460  

Gupta, R.K. (Central Institute of Postharvest Engineering and Technology,Ludhiana, 141004, India) ,  Sharma, Alka (Central Institute of Postharvest Engineering and Technology,Ludhiana, 141004, India) ,  Sharma, R. (Central Institute of Postharvest Engineering and Technology,Ludhiana, 141004, India)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Models capable of predicting product quality of shelled sunflower seed caramel snack have been developed using response surface methodology. The textural profile analysis was conducted on the snacks using a texture analyzer. The quality attributes measured were hardness, cohesiveness, springiness, c...

주제어

참고문헌 (22)

  1. Bajaj, Mukti, Kaur, Amarjit, Sidhu, J. S.. Studies on the development of nutritious cookies utilizing sunflower kernels and wheat germ. Plant foods for human nutrition, vol.41, no.4, 381-387.

  2. Food Technology Bourne M.C. 62 32 1978 

  3. BOURNE, M. C., KENNY, J. F., BARNARD, J.. COMPUTER‐ASSISTED READOUT OF DATA FROM TEXTURE PROFILE ANALYSIS CURVES1. Journal of texture studies, vol.9, no.4, 481-494.

  4. FLOROS, J.OHN D., CHINNAN, M.ANJEET S.. Seven Factor Response Surface Optimization of a Double‐Stage Lye (NaOH) Peeling Process for Pimiento Peppers. Journal of food science : an official publication of the Institute of Food Technologists, vol.53, no.2, 631-638.

  5. FRIEDMAN, HERMAN H., WHITNEY, JAMES E., SZCZESNIAK, ALINA SURMACKA. The Texturometer-A New Instrument for Objective Texture Measurement. Journal of food science : an official publication of the Institute of Food Technologists, vol.28, no.4, 390-396.

  6. Gatta, C.Della, Piergiovanni, A.R.. Technological and nutritional aspects in hyperproteic bread prepared with the addition of sunflower meal. Food chemistry, vol.57, no.4, 493-496.

  7. 10.1002/(SICI)1097-0010(199908)79:11<1331::AID-JSFA365>3.0.CO;2-4 

  8. Journal of Food Science and Technology Gupta H. 513 33 1996 

  9. Sunflower Kernels in Bakery Foods Hofland C. 1990 

  10. Cereal Foods World Holliday R. 205 46 2001 

  11. Response Surface Designs and Analysis Khuri A.I. 1987 

  12. Conte, Lanfranco, Zazzerini, Antonio, Tosi, Laura. Changes in composition of sunflower oil extracted from achenes of Sclerotium bataticola infected plants. Journal of agricultural and food chemistry, vol.37, no.1, 36-38.

  13. Journal of Food Science and Technology Leelavathi K. 280 28 1989 

  14. Cereal Foods World Onwulata C.I. 470 45 2000 

  15. Food Texture. Measurement and Perception Rosenthal A.J. 1999 

  16. Rosell, C.M, Rojas, J.A, Benedito de Barber, C. Influence of hydrocolloids on dough rheology and bread quality. Food hydrocolloids, vol.15, no.1, 75-81.

  17. 10.1002/(SICI)1521-3803(20000301)44:2<96::AID-FOOD96>3.0.CO;2-9 

  18. SZCZESNIAK, ALINA SURMACKA. Classification of Textural Characteristicsa. Journal of food science : an official publication of the Institute of Food Technologists, vol.28, no.4, 385-389.

  19. SZCZESNIAK, NA S.. GENERAL FOODS TEXTURE PROFILE REVISITED‐TEN YEARS PERSPECTIVE. Journal of texture studies, vol.6, no.1, 5-17.

  20. SZCZESNIAK, ALINA SURMACKA, BRANDT, MARGARET A., FRIEDMAN, HERMAN H.. Development of Standard Rating Scales for Mechanical Parameters of Texture and Correlation Between the Objective and the Sensory Methods of Texture Evaluation. Journal of food science : an official publication of the Institute of Food Technologists, vol.28, no.4, 397-403.

  21. Thakur, Sushma, Saxena, D.C. Formulation of Extruded Snack Food (Gum Based Cereal–Pulse Blend): Optimization of Ingredients Levels Using Response Surface Methodology. LWT- Food science and technology, vol.33, no.5, 354-361.

  22. Vatsala, C. N., Saxena, C. Dharmesh, Rao, P. Haridas. Optimization of ingredients and process conditions for the preparation of puri using response surface methodology. International journal of food science & technology, vol.36, no.4, 407-414.

관련 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로