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한국 전통 떡류에 대한 대학생들의 인지도 및 기호도에 관한 연구
A Study on the Recognition and Preference of Korean Traditional Rice Cake among College Students 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.17 no.5, 2002년, pp.594 - 604  

정효선 (경희대학교 조리과학과) ,  신민자 (경희대학교 조리과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The Purpose of this study was to investigate the perception and preference of the college student about Korean traditional rice cakes. Self admistered questionnaires were collected from 512 college students in Seoul, Kyungki, Chungchungdo, Kungsangdo, Junlado and Gangwondo area. Data was analysed by...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 전국의 조리관련학과 및 비조리관련학과 대학생을 대상으로 떡에 대한 인지도와 기호도를 조사하고, 그들의 전공, 성별, 학년간에 따른 차이를 비교함으로써, 우리나라 전통 떡류의 발전 방향을 모색해 보고자 하였다.
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참고문헌 (18)

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