최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, v.31 no.2, 2002년, pp.225 - 229
박민경 (청운대학교 식품영양학과) , 이재민 (청운대학교 식품영양학과) , 박찬현 (청운대학교 식품영양학과) , 인만진 (청운대학교 식품영양학과)
The quality characteristics of sulgidduk, a steamed rice cake, with chlorellaa sulgidduk) were evaluated. Chlorella sulgidduk was prepared in the different ratio of chlorella powder (0, 0.2, 0.5 or 1%, w/w) and water content (15 or 20%, w/w). In mechanical texture characteristics, hardness, gummines...
村上千秋, 高橋次郞, 新保國弘, 丸山武紀, 新谷勛. 1997. クロレラの脂質成分及び脂肪酸組成. 日本油化學會誌 46: 423-427.
編集部. 1998. 市場に見られる有色素材の機能性. 食品と開發 33: 25-27.
編集部. 1996. クロレラ. 食品と開發 31: 32-37.
Mori A. 1999. 클로렐라의 특성 및 식품으로서의 가치. 식품저널 8: 60-64.
김동호. 1998. 클로렐라. 식품저널 1: 64-69.
田中邦明. 1997. クロレラのストレス 潰瘍豫防作用. 診療と新藥 34: 26-34.
Tanaka K, Konishi F, Himeno K. 1984. Augmentation of antitumor resistance by a strain of unicellular green algae chlorella vulgaris. Cancer Immunol Immunother 17: 90-94.
Morita K, Matsueda T. 1999. Chlorella accelerates dioxin excretion in rats. J Nutr 129: 1731-1736.
菅野敏博. 1998. クロレラの 機能性硏究の現狀. 食品と開發 32: 39-41.
Nakamura T, Matsubayashi T, Kamachi K. 2000. $\gamma$ -Aminobutyric acid (GABA)-rich chlorella depresses the elevation of blood pressure in spontaneously hypertensive rats. Nippon Nogeikagaku Kaishi 74: 907-909.
菅野敏博, 新保國弘, 政田正弘, 田村五郞. 1996. クロレラ熱水抽出物由來の酵母に對する生 育促進物質. 生物工學會誌 74: 159-162.
編集部. 1998. 健康食品の市場動向. 食品と開發 33: 36-40.
編集部. 1997. クロレラ.スピルリナの機能硏究と素材の利用. 食品と開發 32: 37-39.
編集部. 1999. クロレラ. Bio Industry 16: 66-68.
AOAC. 1980. Official methods of analysis. 14th ed. Association of official analytical chemists, Washington DC. p 31.
Kum JS, Lee CH, Baek KH, Lee SH, Lee HW. 1995. Influence of cultivar on rice starch and cooking properties. Korean J Food Sci Technol 27: 365-369.
Kim KS. 1987. Scientific study for the standardization of the preparation methods for paeksolgi (I). J Korean Home Economics Assoc 25: 79-87.
Kim KS, Han KS. 1992. Scientific study for the standardization of the preparation methods for kyongdan (III). Korean J Soc Food Sci 8: 55-60.
Husain SR, Cillard J, Cillard,O. 1987. Hydroxyl radical scavenging activity of flavonoids. Phytochemistry 26: 2489-2491.
Park SN, Choi SW, Boo YC, Kim CK, Lee TY. 1990. Effects of flavonoids of ginseng leaves on erythrocyte membranes against singlet oxygen caused damage. Korean J Ginseng Sci 14: 191-199.
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.