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[국내논문] 추출 및 건조방법이 다시마 (Laminaria japonica) 알긴산의 물성에 미치는 영향
Effects of Extracting and Drying Method on Physical Properties of Alginates from Sea Tangle, Laminaria japonica 원문보기

한국수산학회지 = Journal of the Korean Fisheries Society, v.36 no.4, 2003년, pp.340 - 345  

유병진 (강릉대학교 식품과학과) ,  임영선 (강릉대학교 동해안해양생물자원센터)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In order to choose the manufacturing method for extracting alginates from sea tangle, Laminaria japonica, three methods were applied. In Method I, alginates were extracted with NaOH solution from sea tangle powder and extracted alginates were precipitated and converted to alginic acid by $CaCl_...

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문제 정의

  • 본 연구는 다시 마 (Laminaria 丿apt"如7)로부터 alginates를 산업적으로 추출하기 위한 추출 방법을 선택할 목적으로 알긴 산 추출방법에 따른 알긴산의 수율, 점도, 회분 함량 및 분자량을 측정하였다.
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