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한국 성인의 식사 패턴에 따른 사회경제적 특성, 영양섭취실태 및 대사성 증후군 위험 요인에 대한 연구 - 2001년도 국민건강영양조사자료를 이용하여 -
Socioeconomic, Nutrient, and Health Risk Factors Associated with Dietary Patterns in Adult Populations from 2001 Korean National Health and Nutrition Survey 원문보기

韓國營養學會誌 = The Korean journal of nutrition., v.38 no.3, 2005년, pp.219 - 225  

송윤주 (서울대학교 생활과학연구소) ,  정효지 (서울대학교 보건대학원) ,  백희영 (서울대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The objective of the study was to define dietary patterns in the representative Korean adult population and to explore their associations with other factors. The Korean National Health and Nutrition Survey was conducted on a stratified random sample (n = 9,968) of the Korean population in 2001. This...

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문제 정의

  • 본 연구는 우리나라 30세 이상 성인의 식사패턴을 파악하고 그에 따른 제반의 특성들을 살펴보기 위하여 2001년 도 국민건강영양조사의 자료를 이용하여 분석하였다.
  • 이에 본 연구에서는 2001년도 국민건강영양조사 자료를 이용하여 만 30세 이상 성인의 식사패턴을 파악하고, 그에 미치는 사회 인구학적 요인, 영양 요인 및 질병 요인 등을 살펴보고자 하였다.
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참고문헌 (21)

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