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전업 주부와 직업 주부의 식생활 평가 및 영양 지식에 관한 비교 연구
A Comparative Study of the Dietary Assessment and Knowledge of (Full-Time) Housewives and Working (Job-Holding) Housewives 원문보기

東아시아食生活學會誌 = Journal of the East Asian Society of Dietary Life, v.20 no.1, 2010년, pp.1 - 10  

신경옥 (삼육대학교 식품영양학과) ,  윤진아 (배화여자대학 식품영양과) ,  이준식 (삼육대학교 식품영양학과) ,  정근희 (삼육대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This was conducted to investigate the dietary assessment, food preferences, snack intake, priority order in food purchase, and knowledge of diet of full-time housewives and working housewives through the use of a questionnaire. The participants (127 working housewives and 86 housewives) were selecte...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 서울특별시와 경기도 일부에 거주하는 주부들을 대상으로 이들을 직업 주부와 전업 주부로 분류하여, 식생활 평가의 차이점, 식품의 구매 및 영양 지식 등을 조사하여 주부들을 위한 효과적인 영양교육의 체계를 확립하기 위한 기초 자료로 제공하고자 한다.
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참고문헌 (25)

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