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발효에 의한 수경재배 인삼 잎의 항산화 및 간 보호 효과
Antioxidant and Hepatoprotective Effects of Hydroponic-cultured Ginseng Folium by fermentation 원문보기

大韓本草學會誌 = The Korea journal of herbology, v.30 no.4, 2015년, pp.101 - 108  

이아름 (중원대학교 생약자원개발학과) ,  박재호 (중원대학교 생약자원개발학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Objectives : Positive effects of Ginseng has great research attentions such as anticancer, anti-diabetic, antiaging, liver, immune function, CNS, etc. In this study, we investigated Hydroponic-cultured Ginseng Folium fermented byBacillus subtilisto establish fermentation conditions for enhancing fun...

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문제 정의

  • 높았던 Bacillus subtilis 균주를 선발하였다. 연구에서는 선발된 Bacillus subtilis 의 최적 발효조건을 확립하기 위해 발효 일자 및 당 첨가에 따른 생물학적 유용성을 평가하였다.
  • 본 연구에서는 최근 다양한 식품소재로 이용되고 있는 수경 재배 인삼 잎의 기능성 증진을 위해 발효조건을 확립하고, 생리 활성 물질을 분석하여 수경재배 발효人蔘 잎의 생물학적 유용성을 평가하고자 한다.
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참고문헌 (37)

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