$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Effect of thermochemical treatment on the structure of inulin and its gelling properties

International journal of food science & technology, v.43 no.11, 2008년, pp.2075 - 2082  

Glibowski, Pawel ( ) ,  Wasko, Adam (Department of Milk Technology and Hydrocolloids, University of Life Sciences in Lublin, Skromna 8, 20-704 Lublin, Poland)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

SummaryThe aim of this study was to investigate rheological properties of inulin gels and the changes in the inulin structure after heating the high polymerised inulin (DP ≥ 23) solutions at different pH. The 20% inulin solutions were heated at pH 3, 5 and 7 at 60 and 80 °C followed by...

주제어

참고문헌 (19)

  1. Frutafit® Inulin Anon. 397 2000 

  2. Bielecka, Maria, Biedrzycka, Elżbieta, Majkowska, Anna. Selection of probiotics and prebiotics for synbiotics and confirmation of their in vivo effectiveness. Food research international, vol.35, no.2, 125-131.

  3. International Food Ingredients Blosma C.A. 22 2 1997 Ingenicus 

  4. Bolenz, Siegfried, Amtsberg, Kristina, Schäpe, Rita. The broader usage of sugars and fillers in milk chocolate made possible by the new EC cocoa directive. International journal of food science & technology, vol.41, no.1, 45-55.

  5. Bot, Arjen, Erle, Ulrich, Vreeker, Rob, Agterof, Wim G.M. Influence of crystallisation conditions on the large deformation rheology of inulin gels. Food hydrocolloids, vol.18, no.4, 547-556.

  6. Brennan, Charles S., Tudorica, Carmen M.. Carbohydrate-based fat replacers in the modification of the rheological, textural and sensory quality of yoghurt: comparative study of the utilisation of barley beta-glucan, guar gum and inulin. International journal of food science & technology, vol.43, no.5, 824-833.

  7. Brennan, Charles S., Kuri, Victor, Tudorica, Carmen M.. Inulin-enriched pasta: effects on textural properties and starch degradation. Food chemistry, vol.86, no.2, 189-193.

  8. El‐Nagar, G, Clowes, G, Tudoricǎ, C M, Kuri, V, Brennan, C S. Rheological quality and stability of yog‐ice cream with added inulin. International journal of dairy technology, vol.55, no.2, 89-93.

  9. de Gennaro, Sergio, Birch, Gordon G., Parke, Sneha A., Stancher, Bruno. Studies on the physicochemical properties of inulin and inulin oligomers. Food chemistry, vol.68, no.2, 179-183.

  10. Gibson, Glenn R., Roberfroid, Marcel B.. Dietary Modulation of the Human Colonic Microbiota: Introducing the Concept of Prebiotics. The Journal of nutrition, vol.125, no.6, 1401-1412.

  11. Glibowski, Paweł, Zarzycki, Piotr, Krzepkowska, Malgorzata. The Rheological and Instrumental Textural Properties of Selected Table Fats. International journal of food properties, vol.11, no.3, 678-686.

  12. Trends in Food Science and Technology Izzo M. 255 9 1998 Nutritional and health benefits of inulin and oligofructose conference 

  13. Kim, Y., Wang, S.S.. Kinetic Study of Thermally Induced Inulin Gel. Journal of food science : an official publication of the Institute of Food Technologists, vol.66, no.7, 991-997.

  14. Kim, Y, Faqih, M.N, Wang, S.S. Factors affecting gel formation of inulin. Carbohydrate polymers, vol.46, no.2, 135-145.

  15. US Patent Office Lis D.G. 1998 Method for controlling crystal morphology of inulin 

  16. Miller, G. L.. Use of Dinitrosalicylic Acid Reagent for Determination of Reducing Sugar. Analytical chemistry, vol.31, no.3, 426-428.

  17. Moscatto, Janaina Andrea, Borsato, Dionisio, Bona, Evandro, de Oliveira, Antonio Sérgio, de Oliveira Hauly, Maria Celia. The optimization of the formulation for a chocolate cake containing inulin and yacon meal. International journal of food science & technology, vol.41, no.2, 181-188.

  18. Niness, Kathy R.. Inulin and Oligofructose: What Are They?. The Journal of nutrition, vol.129, no.7, 1402S-1406S.

  19. Roberfroid, Marcel B., Van Loo, Jan A.E., Gibson, Glenn R.. The Bifidogenic Nature of Chicory Inulin and Its Hydrolysis Products. The Journal of nutrition, vol.128, no.1, 11-19.

관련 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로